Over mij


De vrouw achter de camera

 

Mijn naam is Katja Diroen, geboren in 1977 en woonachtig in Arnhem. Als ik andere vraag mij in 5 woorden te omschrijven, dan vinden ze me zorgzaam, artistiek, enthousiast, leergierig, sociaal en empatisch.

 

2019 Stond voor mij in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Dat maakt mij uiteindelijk ook de fotograaf die ik ben. 

 

Toen ik in 2011 mijn visie en missie duidelijk had, heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt en ben ik mijn eigen bedrijf gestart, drie jaar later, in 2014 ondertekende ik de huurovereenkomst van mijn eigen studio. 

 

Nu ik onderneemster was, moest ik ook behoorlijk uit mijn comfortzone komen. Ik moest met vreemden gaan praten. Maar wat blijkt, ook zij hebben zo hun onzekerheden. Ze zijn stuk voor stuk sterke vrouwen, ambitieus, onderneemsters en powervrouwen. Ze zijn een kei in wat ze doen en vaak weten ze net als ik, precies wat ze willen. Ze zijn zich bewust van wie ze zijn en zijn er klaar voor hun plek op te eisen, ongeacht wie ze zijn. 

 

De afgelopen 2 jaar heb ik een behoorlijke reis afgelegd. Ik ben over torenhoge drempels gestapt, verschillende angsten overwonnen, maar ik heb ook geleerd wat mijn kracht en passie is. Mijn kracht is het luisteren naar de verhalen, dromen, ideeën en visies van de vrouwen die in mijn studio komen. En mijn passie is het vertalen van die verhalen, dromen en visies naar beeld.

 

Als het gaat om fotografie word ik gedreven door mijn hart, talent en instinct. Mijn hart, dat gebruik ik om te voelen wat goed is voor mij maar ook voor mijn klant. Mijn talent laat me op een andere manier kijken. En mijn instinct verteld me welke kant ik op moet. 

 

Voor mij is fotografie een kunst die op een creatieve manier vrouwen laten zien wie ze echt zijn. Het is een platform om vrouwen te connecten met ideeën en verhalen, zodat zij zichzelf kunnen zien. 

 

Omarm je innerlijke schoonheid, you are awesome just the way you are.

 

Liefs Katja

 

LEES MEER OVER MIJN VISE EN MISSIE