Over mij


Na het behalen van mijn MEAO-Diploma Economisch Juridisch kon ik direct aan de slag als administratief medewerkster bij een assurantietussenpersoon. Alles behalve waarvoor ik was opgeleid, maar dat vond men daar niet erg, want zij wilde iemand in dienst nemen die ze konden vormen. Na 12 1/2 jaar moest ik, als gevolg van de crisis, helaas op zoek naar een andere baan. 

 

Omdat mijn kinderen toen nog erg klein waren, besloot ik om een tijdje zelf voor mijn kinderen te gaan zorgen, in plaats van ze naar het kinderdagverblijf te sturen. Al snel begon ik de volwassen mensen om mij heen te missen en besloot ik om een oude droom achterna te gaan. Ik kan me nog herinneren dat ik in groep 8 een beroepskeuzetest moest doen. Daar kwam uit, dat ik graag journalist, fotograaf en stewardess wilde worden. Alledrie waren het beroepen waar, volgens anderen, geen toekomst in zat. Nu ik geen baan meer had, en ik voor mijzelf mocht beslissen, waren alle opties weer open. Dus besloot ik de opleiding tot vakfotograaf aan de fotovakschool te gaan doen. 

 

Na het behalen van mijn vakdiploma heb ik me ingeschreven als zelfstandig fotograaf. Dat was eng, maar het was iets wat ik ontzettend graag wilde doen en ik wist zeker dat het een succes zou gaan worden. Nu ik onderneemster was, moest ik ook behoorlijk uit mijn comfortzone komen. Ik moest met vreemden vrouwen gaan praten(zij zijn immers mijn doelgroep). Maar wat blijkt, ook zij hebben zo hun onzekerheden. Ze zijn stuk voor stuk ambitieuze vrouwen, powervrouwen en onderneemsters. Ze zijn een kei in wat ze doen en vaak weten ze net als ik, precies wat ze willen. 

 

De afgelopen 2 jaar heb ik een behoorlijke reis afgelegd als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Ik ben over torenhoge drempels gestapt, verschillende angsten overwonnen, maar ik heb ook geleerd wat mijn kracht en passie is. Mijn kracht is het luisteren naar de verhalen, dromen en visies van de vrouwen die in mijn studio komen. En mijn passie is het vertalen van die verhalen, dromen en visies op beeld.

 

In mijn fotografie word ik gedreven door mijn hart, talent en instinct. Mijn hart gebruik ik om te voelen wat goed is voor mij maar ook voor mijn klant. Mijn talent laat me op een andere manier kijken. En mijn instinct verteld me welke kant ik op moet.

 

Dat heeft ertoe geleid dat ik sterke ambitieuze vrouwen ben gaan fotograferen. Ze zijn zich bewust van wie ze zijn en eisen hun plek op, ongeacht wie ze zijn. 

 

Voor mij is fotografie een platform om vrouwen te connecten met ideeën en verhalen, zodat zij zichzelf kunnen zien. Wat ik daarmee bedoel is, dat door middel van mijn foto’s vrouwen hun ideeën en verhalen kunnen delen en een connectie kunnen maken met andere vrouwen die zichzelf hierin herkennen.  

 

Vertel mij over jouw ideeen en verhalen! Laat mij mooie portretten van jou maken, zodat jij gezien en gehoord wordt.

 

Liefs Katja